Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 
Akcie

Pět mýtů o investování do akcií

investice-wallstreet

Češi jsou zvyklí zhodnocovat své prostředky bez rizika. S dalším omezením stavebního spoření možná nastane čas poohlédnout se jinde. Přestaňte se bát akcií, nejsou složité.

Na investování do akcií lze pohlížet buď se strachem z rizika nebo s nadějí v lepší než minimální zhodnocení peněz, které nabízí nerizikové vkladové produkty bank a spořitelen. V Česku, alespoň soudě podle okolí autora tohoto textu, zatím převládá první pohled na věc. Takový přístup ale může škodit českým peněženkám, což paradoxně může ukázat třeba případ nedávno prodělané krize.

Jistě, ten kdo měl před krizí uloženy peníze v akciích ten s příchodem světové recese prodělal. Pražský index PX se na podzim roku 2008 pohyboval kolem hodnoty 1500 bodů, v únoru 2009 byl již o více než polovinu dole – kolem 625 bodů. Hrůza, napadne vás nejspíš při těchto číslech (zvláště, když se podíváte třeba na cestu akcie rakouské bankovní skupiny Erste, která se z maximálních hodnot v polovině roku 2007 kolem 1750 korun za akcii, dostala na hrozivých 200 korun v únoru 2009). Jenomže má to i druhou stránku, která je, stejně jako v pohádce, světlejší.

Zdroj: Pět mýtů o investování do akcií

Příspěvek do diskuze
:
:
:
Všechny položky jou povinné

Provozovatel nenese odpovědnost za příspěvky diskutujících a nevyjadřují názory provozovatele.
Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x