Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 
Investice

Fyzické zlato láká investory i prodejce

Fyzické zlato láká investory i prodejce

V poslední době snad není dne, kdy se v investičním zpravodajství v televizi, v tisku i na internetu neobjeví zpráva, jak je zlato na rekordních hodnotách a jak odborníci očekávají jeho další růst. Na zlatou horečku samozřejmě reagují také různí prodejci, takže koupit fyzické zlato dnes vlastně není problém. Je to ale výhodné?

Zlatá horečka stoupá. Žádný jackpot ale na nikoho nečeká, to jen cena zlata se drží na maximech a podle mnoha odborníků je bude ještě do konce roku atakovat a překonávat. Jako vždy v takové situaci, i dnes se analytici předhání v tom, kdo nasadí laťku výše a kdo bude dělat na veřejnost dojem více bombastickou předpovědí. Odhady ceny přes 1 600 dolarů za trojskou unci do konce roku nebo jednodenních pohybů o více než 100 dolarů vyvolávají hrůzu, ale o tom článek není.

V každém případě současná situace na zlatém trhu vede k tomu, že investoři, ať už retailoví nebo institucionální, nakupují drahé kovy v čele se zlatem ve velkém. Jak se prý vyjádřil bývalý šéf Svazu německého průmyslu Hans-Olaf Henkel (mimo jiné iniciátor myšlenky o rozdělení eura na dvě měny), „je stále těžší a těžší najít bezpečnostní schránku na pronájem v německé bance, protože lidé je plní zlatem a stříbrem.“ Na tuto situaci samozřejmě reagují také různí obchodníci, kteří nabízejí investiční zlato jako ideální investici v dobách nejistých, společně se zajímavým výnosovým potenciálem. 

Zdroj: Fyzické zlato láká investory i prodejce

Příspěvek do diskuze
:
:
:
Všechny položky jou povinné

Petr Janeček  (2.5.2013 12:09)

Musím se přiznat, že se zlatem už nějaký rok obchoduji a poslední roky mě docela uvádějí v nejistotu. Moje zkušenosti jsou veskrze pozitivní, až na posledních několik měsíců, kdy je znatelný propad.
Hodně začínajících investorů si ke mně chodí pro rady. Moje zkušenosti jsou takové, že zlato je dlouhodobá investice, ale co se týče rychlého výdělku, nebývá to příliš slavné.
Viz například zde - http://saxobank247.cz/zlato-situace-trhy/ - zde je patrné, že trh se zlatem není zcela imunní. To je potřeba si uvědomit.


Provozovatel nenese odpovědnost za příspěvky diskutujících a nevyjadřují názory provozovatele.
Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x