Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 
Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění si pořizujte s rozmyslem

investice-pani
Investiční životní pojištění je příliš nákladný produkt. Pro některé situace může mít opodstatnění, jako spořicí produkt pro mladého člověka na zajištění na penzi se však nehodí.

Když bylo v červnu roku 2000 slečně Dostálové 20 let, rozhodla se, že si založí investiční životní pojištění (IŽP). Chtěla se tak zajistit proti riziku smrti a naspořit si na důchod. Jenže racionální důvod k takovému kroku vlastně neexistuje. Na slečně Dostálové není nikdo životně závislý, čímž padá hlavní důvod pro užití tohoto produktu. Není živitelkou rodiny, nemá žádná pasiva ani závazky. Nemusí ani krýt nějaká rizika.

Zbývá investiční motiv . Vzhledem k tomu, že nemusela krýt nějaké riziko, argumentoval pojistný zprostředkovatel při prodeji IŽP tím, že by si měla vytvářet finanční rezervy. IŽP prezentoval jako nejvýhodnější investiční nástroj. Po deseti letech je slečně Dostálové jasné, že koupě tohoto pojištění byl v její situaci omyl. Na pojistném za tu dobu zaplatila přes 95 tisíc korun. Hodnota akumulačních jednotek (tedy výše naspořené částky) činí po 10 letech necelých 50 tis. Kč.

Zdroj: Investiční životní pojištění si pořizujte s rozmyslem

Příspěvek do diskuze
:
:
:
Všechny položky jou povinné

Provozovatel nenese odpovědnost za příspěvky diskutujících a nevyjadřují názory provozovatele.
Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x