Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 
Penzijní fondy

Je vám dvacet, čtyřicet či šedesát... Co dělat, abyste ve stáří netřeli bídu

investice-rodina
Nevíte, jak se připravit na stáří? Přinášíme vám soubor doporučení pro spokojený důchod, když je vám 20, 30, 40, 50 nebo 60 let.

Za čtyřicet let bude Česko jednou z nejstarších zemí Evropy. O přední příčky se podle odhadů OECD podělí s Itálií a Španělskem. Co to bude pro Česko znamenat? Pro ekonomiku a kvalitu života to může dopadnout dobře, jen pokud senioři zůstanou déle aktivní a stát dokáže upravit nejen důchody, ale i trh práce, zdravotnictví a sociální služby.

Nejdynamičtější fáze stárnutí české populace začne kolem roku 2037, kdy hranici 65 let překročí první generace tzv. Husákových dětí. Nejvíce lidí nad 65 let věku bude mít Česko kolem roku 2050.

Napjatý státní rozpočet a diskuse o dalším omezování státní podpory spoření na stáří dále utvrzují obyvatele Česka, že se v důchodu nebudou moci spolehnout na stát. Kdo se nezačne zajišťovat sám, riskuje, že bude muset po odchodu do penze výrazně slevit ze svých potřeb.

HN přinášejí doporučení, co dělat, abyste si mohli užívat spokojeného staří podle šesti věkových skupi. Tato doporučení jsou sestavena i na základě rad Lukáše Buříka (AWD ČR), Libora Duška (NERV), Marty Gellové (NERV), Jana Lenera (Broker Consulting), Davida Marka (Patria Finance),  Daniela Münicha (NERV), Martina Potůčka (FSV UK), Markéty Šichtařové (Next Finance) a Jaroslava Vostatka (VŠFS).

Zdroj: Je vám dvacet, čtyřicet či šedesát... Co dělat, abyste ve stáří netřeli bídu

Příspěvek do diskuze
:
:
:
Všechny položky jou povinné

Provozovatel nenese odpovědnost za příspěvky diskutujících a nevyjadřují názory provozovatele.
Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x