Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 
Spoření, investice

Evropská akciová společnost SE

Evropská akciová společnost SE

Chcete-li založit klasickou akciovou společnost, ale nemáte dostatečný počet osob pro její založení, nezoufejte. Vzhledem k tomu, že Česká republika spadá do oblasti Evropské Unie, nabízí se zde řešení ve formě založení Evropské akciové společnosti SE (Societas Europae). Co Vám Evropská společnost přináší?

Proč si založit SE

Evropská společnost má stejně jako klasická česká a.s. tříčlenné statutární orgány, ze kterých se skládá. Rozdílem je, že v každém orgánu může být místo tří osob pouze jedna. Navíc si zde můžete vybrat mezi dualistickou a monistickou strukturou vaší obchodní společnosti, a tím tak tyto orgány v případě potřeby sloučit do jediného.

Kromě toho je možné přesunout sídlo vaší firmy do zahraničí, aniž byste museli firmu rušit a následně opět zakládat. Tím neztrácíte již zavedené podnikání, ani peníze. V neposlední řadě je pak výhodou i to, že v rámci přesunutí sídla firmy získáte možnost řídit se podle jiné legislativy. To zahrnuje i možné snížení daňové zátěže ve státech, které poskytují výhodnější daňové podmínky, než ČR.

Základní kapitál je zde navýšen na 120 000 €, což má dopad na klienty a obchodní partnery, kteří firmy s vyšším základním kapitálem považují za důvěryhodnější.

Jak si požádat o založení

V ideálním případě si odkupte již předchystanou ready made společnost. Předejdete tím zbytečným komplikacím i nutnosti skládat zmíněný základní kapitál. Tato firma bude obchodně nulová, tudíž vám nehrozí žádné pohledávky ani dluhy z jejího dřívějšího podnikání. Firem, které se tímto zabývají, je spousta. Požádat o ready made lze u nich obvykle online přes jednoduchý formulář.

Druhou možností je nechat si Evropskou společnost založit na míru. Zde je však třeba počítat se splněním určitých legislativních podmínek, s vlastním složením základního kapitálu i s delší dobou sjednání. Začít podnikat tak nebudete moci ihned, ale až po vyřízení všech náležitostí.

Příspěvek do diskuze
:
:
:
Všechny položky jou povinné

Provozovatel nenese odpovědnost za příspěvky diskutujících a nevyjadřují názory provozovatele.
Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x