Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 
Spořicí účty

Spořicím účtům končí jepičí život. Kam investovat?

investice-prasatko

Krátký vzestup slávy spořicích účtů stíhá stále klesající úrok. Kdo se nachytal na zisky fondů z loňských let, bude letos smutnit. Zbývá otázka, kam nyní bezpečně investovat peníze.

Popularita fondů letos skomírá na úbytě, ani téměř dvoumiliardový odliv od jara nenaznačoval obrat. Takže snad až září ukazuje přívětivější tvář, alespoň to naznačuje 570 milionů korun, což je od března výsledek nejen nejlepší, ale dokonce jediný kladný. Zatímco na odlivech se podepisovaly zejména fondy peněžního trhu, investoři se zahleděli do dluhopisových fondů. Varovat je před jejich budoucností má efekt podobný známému házení hrachu na stěnu, když je přímo hypnotizují dvojciferné výnosy za minulých dvanáct měsíců.

Na tempu také přidávají zajištěné fondy, které za poslední tři týdny přilákaly přes 900 milionů korun. Není se co divit, protože lidé zoufale hledají něco trochu bezpečného, co by alespoň trochu vynášelo.

Zdroj: Spořicím účtům končí jepičí život. Kam investovat?

Příspěvek do diskuze
:
:
:
Všechny položky jou povinné

Provozovatel nenese odpovědnost za příspěvky diskutujících a nevyjadřují názory provozovatele.
Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x